Opbrengst DSL komt ook dit jaar goed terecht

De opbrengst van de DrechtStadLoop komt dit jaar via het Vriendenfonds ten goede aan de Hand en voetmassage op de Dagbehandeling F3 en de Oncologie afdeling B3.

Lopers en renners weten waarschijnlijk als geen ander wat een verlichting het kan geven als na een lange loop de (pijnlijke) voeten gemasseerd worden. Even een moment van ontspanning en verlichting, de eventuele pijn wordt weggenomen en u kunt tot rust komen. Wat voor renners met pijnlijke voeten geldt, geldt nog veel méér voor kankerpatiënten die een chemokuur ondergaan. Stress, angst en pijn zijn helaas onderdeel van deze behandeling. Gelukkig biedt de dagbehandeling oncologie van het Albert Schweitzer ziekenhuis sinds 2014 een hand en voetmassages aan de patiënten aan die daar voor hun chemotherapie in behandeling zijn.

Dat is een ingrijpende periode in het leven van de patiënten. Regelmatig het ziekenhuis moeten bezoeken, bijwerkingen van de behandeling met chemotherapie, wellicht haaruitval, vermoeidheid, misselijkheid, onzekerheid betreffende je gezondheid zorgen voor onrust en angst.

Gebleken is dat patiënten door deze ontspannende massages minder angstig zijn, minder pijn ervaren en zich even niet ziek voelen. Even een praatje, de heerlijke geur van de massage olie , genieten met de ogen dicht en daarna lekker even in slaap vallen…… Het heeft echt een toegevoegde waarde voor deze patiënten!

“Ik voel me na de massage relaxed en minder angstig“
“Ik kon even vergeten hoe ziek ik ben”

De reguliere budgetten zijn helaas niet toereikend om deze massages te blijven financieren. Het Vriendenfonds Albert Schweitzer ziekenhuis heeft er dit jaar dan ook voor gekozen om de hand- en voetmassage voor kankerpatiënten aan te wijzen als het goede doel gekoppeld aan de DrechtStadLoop. Geschoolde masseurs van 'Stichting Voor Jou' verzorgen de massages bij patiënten die dit willen. Met een inzet van twee dagdelen per week kunnen minimaal zestien patiënten per week een voet- of handmassage krijgen van zo’n twintig minuten. De stichting vraagt noodgedwongen een tegemoetkoming in de kosten. We spreken de wens uit dit jaar weer vele patiënten te mogen laten genieten en ontspannen.

Draagt u hieraan ook wat bij? Via deze link komt u direct op de sponsorpagina van dit goede doel. Namens de patiënten danken wij u hartelijk.

LOOPSCHOENEN CADEAU VOOR GROOTSTE DONATEUR

Sportswear On running geeft i.s.m. Runnersworld Dordrecht een paar loopschoenen cadeau. Het idee om een persoonlijke sponsorloop te organiseren willen zij hiermee belonen.

Wat moet men doen? Volg de link, hier bevindt zich een programma waar je een persoonlijke sponsorpagina kan aanmaken. Familie, vrienden en collega’s kunnen een bijdrage storten op jouw eigen pagina. Wie tijdens de voorinschrijving het hoogste bedrag kan overmaken die krijgt een paar prachtige loopschoenen.
Veel succes en vooral veel loopplezier.

https://supportanddonate.com/event/159/drechtstadloop-2018/


Het Vriendenfonds wenst alle deelnemers een heel mooie DrechtStadLoop.

Aanvullende gegevens