Contactgegevens

3 km Dental Clinics prestatieloop
Een relatief nieuwe afstand bij de Drechtstadloop is de 3 km. Deze afstand is bedoeld voor de beginnende hardloper. Na de vakantie periode worden er veel beginnersgroepen opgestart. 

Het is dan ook niet de bedoeling dat ervaren atleten en atletes hier aan de start komen. Voor hen is er de 5 en 10 km.


 


Ook dit jaar is de 300 m COKD Puppy Run, een jeugdloop voor de allerkleinsten t/m 7 jaar, in het programma opgenomen. Speciaal voor hen organiseert de DSL de COKD Puppy Run over 300 meter, met een heuse start en finish op het Statenplein. (Met een keerpunt op de Sarisgang ). Bij de Puppy Run, mogen de ouders hun kinderen begeleiden tijdens de loop.

 

COKD Jeugdlopen; direct inschrijven


Graag verwelkomen wij de COKD (Centrale Organisatie Kinderopvang Drechtsteden) als onze nieuwe naamgever van deze lopen. 

Op 3 november komt er op het Statenplein een grote tent te staan, waarin kinderen en hun ouders kunnen verzamelen. De kinderen mogen na inschrijving meelopen met de jeugdlopen van de DrechtStadLoop, maar ze worden ook beziggehouden door de medewerksters van COKD.

 

 

Puppy Run 

 

Voor de schooljeugd, van 8 t/m 12 jaar, is er de COKD 1000 m Jeugdloop, met een keerpunt ter hoogte van de Vriesebrug. Bij de Jeugdloop kunnen ouders hun kinderen niet begeleiden tijdens de loop.

 

 Jeugdloop 1 km


 

 5 km da Vinci College prestatieloop

De 5 km staat open voor 'bedrijvenlopers' en prestatielopers. Het parcours gaat vanaf het Statenplein richting Wantijpark. Daar wordt een lus gemaakt om via dezelfde route weer terug te komen op het drukke en gezellige Statenplein.

 
 

10 km Zoomer Makelaardij prestatieloop
Voor de wat meer ervaren atleten is er een 10 km. Deze afstand zal na de 5 km vertrekken. We hebben gehoor gegeven aan de vele atleten om weer naar het oude parcours te gaan. De groene omgeving van de polder langs het Wantij is weer opgenomen in het parcours.


Sinds 2013 is het marathon parcours verhuisd naar het Eiland van Dordrecht. Gezien de eindtijden is dit een gouden greep geweest. Het parcours is gevarieerd en aanzienlijk sneller. Het aangepaste parcours leverde al menig persoonlijk record op.

De start en finish zijn op het Statenplein in het ‘oude’ hart van Dordrecht. 

 

 

Het parcours brengt u vanuit de historische binnenstad via Oud-Krispijn, Crabbehof, en Wielwijk naar het zuidelijkste puntje van Dordrecht en dan langs Sterrenburg en Dubbeldam, door de polder naar Stadspolders en via Wantijdijk weer terug naar de finish op het Statenplein. Er zijn drinkposten om de ca. 5 km.

 

U kunt het parcours ook bekijken via deze link: Parcours Agro Delta halve marathon


Aanvullende gegevens