DrechtStadLoop in het kader van Oncologie

Editie 2019, 3 november 2019

Op zondag 3 november staat de 13e DrechtStadLoop weer op de agenda. Een wedstrijd/prestatieloop die niet meer weg te denken is uit het de oudste stad van Holland. Een nog steeds groeiend aantal loop liefhebbers weten de weg naar Dordrecht te vinden. De organisatie valt onder de paraplu van de Dordtse Omni Vereniging Fortius

Na het succes van voorgaande jaren zijn er een paar wijzigingen doorgevoerd. Zo heeft het da Vinci college zijn naam verbonden aan de 5 km prestatieloop. 

De DrechtStadLoop 2019, met daarin de Agro Delta Halve Marathon, zal weer op het Eiland van Dordrecht plaatsvinden. In nauwe samenwerking met de Gemeente Dordrecht is er een mooi parcours uitgezet. Het parcours brengt u vanuit de historische binnenstad via Oud-Krispijn, Crabbehof, en Wielwijk naar het zuidelijkste puntje van Dordrecht en dan langs Sterrenburg en Dubbeldam, door de polder naar Stadspolders en via Wantijdijk weer terug naar de finish op het Statenplein.

Het goede doel: Ondersteuning van het onderzoek naar longkanker
Dit jaar gaat de opbrengst naar onderzoek van longchirurg Erik von Meyenfeldt. Hij ontwikkelt een betere planning in het voor en na traject voor patiënten met longkanker. U als gezonde loper weet als geen ander hoe belangrijk de longfunctie is. 

U kan daar als gezonde loper uw steentje aan bijdragen. Bij uw inschrijving bestaat er de mogelijkheid om een donatie te doen aan het Vriendenfonds ASz.

Ook de bedrijvenloop is weer op het programma gezet. Ook hier gaan de gelden naar het goede doel. Een reden temeer om met collega’s een rondje Dordrecht te doen. (zie ook bedrijvenloop)

Het organisatiecomité hoopt u weer te verwelkomen in Dordrecht op 3 november 2019. On-line inschrijven is mogelijk vanaf 1 juni 2019 t/m 13 oktober 23:59. De duurdere online na-inschrijving start op 14 oktober. Op 3 november zijn de inschrijfbalies vanaf 11:00 geopend voor na-inschrijving.

Het programma bestaat uit:

  • 13:00  300 m Racerunners, jeugd (inschrijven via trainers Fortius);

  • 13:10  300 m COKD Puppy Run; gratis, € 2,- bij na-inschrijving;
  • 13:20  1 km COKD Jeugdloop; gratis, € 2,- bij na-inschrijving;

  • 13:30  3 km Dental Clinics Prestatieloop; € 7,- en € 10,- bij na-inschrijving;
  • 13:30  5 km da Vinci Prestatieloop; € 10,- en € 14,- bij na-inschrijving;
  • 13:30  5 km Albert Schweitzer Bedrijvenloop; € 300,- en € 300,- bij na-inschrijving;

  • 14:15  10 km Zoomer Makelaardij Prestatieloop; € 10,- en € 14,- bij na-inschrijving; en

  • 14:35  de Agro Delta Halve Marathon,  € 15,- en € 20,- bij na-inschrijving;

    De DrechtStadLoop is een KNAU wegwedstrijd / prestatieloop.

Voor elke deelnemer is er na de finish een medaille beschikbaar.

Lopers lopen geheel op eigen risico.


 

Aanvullende gegevens