DrechtStadLoop in het kader van Leukemie-onderzoek

Editie 2017, 29 oktober 2017

Op zondag 29 oktober staat de elfde DrechtStadLoop weer op de agenda. Een wedstrijd/prestatieloop die niet meer weg te denken is uit het centrum van de oudste stad van Holland. Een nog steeds groeiend aantal loop liefhebbers weten de weg naar het Statenplein in Dordrecht te vinden. De organisatie valt dit jaar voor het eerst onder de paraplu va de Dordtse Omni Vereniging Fortius. Sinds 1 januari zijn Parthenon en Hercules samengegaan tot een grote en sterke vereniging.

Na het succes van voorgaande jaren zijn er een paar wijzigingen doorgevoerd. Zo heeft Makelaardij Zoomer zijn naam verbonden aan de 5 km perstatieloop. Op verzoek van enkele bedrijven is er nu ook een 10 km bedrijvenloop toegevoegd. Hiermee hopen we dat het goede doel, zijnde het onderzoek naar leukemie van Dr. Mark Levin ,een extra duwtje in de rug te geven.We hopen dat het bedrag van vorig jaar overtroffen zal gaan worden.

De DrechtStadLoop 2017, met daarin de Agro Delta Halve marathon, zal weer op het Eiland van Dordrecht plaatsvinden. In nauwe samenwerking met de Gemeente Dordrecht is er een mooi parcours uitgezet. Het parcours brengt u vanuit de historische binnenstad via Oud-Krispijn, Crabbehof, en Wielwijk naar het zuidelijkste puntje van Dordrecht en dan langs Sterrenburg via Dubbeldam, Stadspolders en de Wantijdijk weer terug naar de finish op het Statenplein.

Het goede doel: Stichting het Vriendenfonds van het Albert Schweitzer ziekenhuis
Over heel de wereld zijn medische specialisten bezig met onderzoek naar methoden en technieken om allerlei vormen van kanker te bestrijden.

Ook in het gerenommeerde Albert Schweitzer Ziekenhuis te Dordrecht loopt een heel belangrijk, gespecialiseerd onderzoek. Dr. Mark David Levin is daar druk bezig met het onderzoek naar chronische leukemie, een vorm van bloedkanker.
Dit onderzoek kan alleen voortgezet worden als er op korte termijn financiële middelen ter beschikking komen. De Stichting het Vriendenfonds van het Albert Schweitzer ziekenhuis ondersteunt dit onderzoek.

U kan daar als gezonde loper uw steentje aan bijdragen. Bij uw inschrijving bestaat er de mogelijkheid om een donatie te doen aan het Vriendenfonds ASz.

Ook de bedrijvenloop is weer op het programma gezet. Ook hier gaan de gelden naar het goede doel. Een reden temeer om met collega’s een rondje Dordrecht te doen. (zie ook bedrijvenloop)

Het organisatiecomité hoopt u weer te verwelkomen in Dordrecht op 29 oktober 2017. Inschrijven is mogelijk vanaf 1 juni a.s.

De DrechtStadLoop is een KNAU wegwedstrijd / prestatieloop.

Het programma bestaat uit:

  • 300 m Albert Schweitzer Puppy Run
  • 1 km Albert Schweitzer jeugdloop;
  • 3 km Baan & Hienekamp prestatieloop;
  • 5 km Zoomer prestatieloop;
  • 5 km Albert Schweitzer bedrijvenloop;
  • 10 km prestatieloop;
  • 10 km Albert Schweitzer bedrijvenloop;
  • de Agro Delta halve marathon.

Lopers lopen geheel op eigen risico.


 

Aanvullende gegevens